Assertiviteit Training

Voor jezelf opkomen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien herken je wel dat je in situaties zit waarbij het makkelijker lijkt om ja te zeggen, om je mening niet te geven of om helemaal op de achtergrond te blijven. Soms lijkt het gemakkelijker maar vaak merk je dat het je niet oplevert wat je wilt. Of je blijft met een naar gevoel zitten, je hebt ja gezegd wanneer je eigenlijk nee had willen zeggen en je blijft dit met je meedragen. Herkenbaar?

Het is altijd vanuit een goede bedoeling, je wil een ander niet kwetsen of gaat een confrontatie liever uit de weg. Maar hoe zou het zijn als je wel van je laat horen? Wanneer je een keer nee zegt? Hoe zou het zijn als jij je grenzen kan aanvoelen én grenzen kan aangeven? Zou dat je leven een stuk makkelijker maken? Zou je meer plezier ervaren?

De assertiviteitstraining Lef en IK is opgezet voor mensen die hier aan willen werken. En jij hebt nu de eerste stap al gezet! Als je dit aan het lezen bent dan ben je al bezig met veranderen. Veranderen in wie jij wilt zijn en dat laten zien aan de wereld. Wanneer je deze training hebt afgerond kan jij:

  • Je zelfvertrouwen vergroten en angst in sociale situaties verminderen
  • Je krijgt inzicht in niet assertieve situaties
  • Omgaan met niet helpende gedachten
  • Je leert vermijdingsgedrag doorbreken

De training bestaat uit 6 avonden. Tussen de trainingen door oefen jij zelf met door jouw opgestelde actieplannen. Hiervoor gaan we in de eerste helft van de training besteden aan doelen stellen en het bewust worden van eigen gevoelens en meningen.

Het tweede deel van de training zal voornamelijk bestaan uit het in de praktijk brengen van diverse vaardigheden zoals Nee-zeggen, het aangeven van grenzen, en het geven en ontvangen van feedback. Wekelijks bespreken wij in de groep de verschillende ervaringen om van elkaar te kunnen leren. Vooral het samen deze training volgen wordt door vele deelnemers als zeer fijn ervaren.

De training wordt gegeven in wijkhuis de driehoek in Amersfoort. Wil je meer weten of je aanmelden voor de training? Neem contact op via de contactpagina